maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kansivertailussa GDW 28-30    Kansivertailut jatkuvat, kuten lupasin - tämäkin postaus oli tarkoitus tehdä paljon aiemmin, mutta flunssa ei kysynyt minulta lupaa tullessaan vierailulle. Painotan jälleen, että kaikki mitä kansikuvista kirjoitan, on vain minun mielipiteitäni, ei ehdottomia totuuksia. Tällä hetkellä kun kirjoitan tätä, minulla ei tosin ole vielä aavistustakaan, mitä aion näistä sanoa. Joten eipä muuta kuin kannet naaman eteen ja tutkimaan!
    Skannerini ylivalotti kaikki kannet pahasti ja kettuili värien kanssa kuten aina, mutta koska rakastamme häntä kuitenkin niin nämä kuvat saavat kelvata. Kuten aina.
    Ensimmäisenä silmään pistää se, että koirasankarimme ovat kokeneet totaalisen turkin sävymuutoksen. Näin on toki muidenkin kansien kohdalla, mutta jotenkin sen huomaa vielä paremmin kun hahmot on kuvattu näin läheltä. Japanikannen vihreä pelto on hauska, sillä itselleni tulee tuosta jostain syystä mieleen golf-kenttä. Siinäpä oiva yhteinen harrastus isälle ja pojalle, mikäli oikeudenmukaisuutta terrorisoivien tyrannien kukistamiselta suinkin ehtivät vapaa-aikaa viettämään! Suomikannessa taas vihreys ja vehreys on vähentynyt vasemman alanurkan ruohopuskan verran, sillä koirat on sijoitettu alemmas. Hieman pistää silmään myös taustalla olevan polun ja piirretyn maaperän väriero, mutta se nyt ei suuri ongelma ole.
    Näistä kahdesta taidan loppujen lopuksi pitää japanilaisesta kansikuvasta enemmän. Jostain syystä taustan selkeys ja yksinkertaisuus miellyttää minua, ja itse asiassa pidän kovasti myös tuosta ruohotupsusta. Se korostaa kivasti Takahashi-sensein nimeä, joka on aseteltu sen seuraksi. Hyvä on, hyvä on, kannen suunnittelija tuskin on miettinyt, että "onpas yksinäinen heinätupsu, laitetaan vaikka sarjan tekijän nimi sille kaveriksi!"....    Japanikansi on aivan syystunnelmissa, suomalainen sukulaisensa taas ei niinkään. Värimaailman ero on siis melkoinen, kuvat ovat täysin erilaiset kokonaisuudet. Harvinaista kyllä, mutta löydän hyvin vähän valitettavaa kummastakaan näistä. Tykkään kovasti molemmista, kumpikin toimii taustoineen oikein hyvin! Japanikansi tosin saa pienen huomautuksen osakseen, sillä aivan koirien takana oksiaan kurkotteleva kasvi (joka ei halua esiintyä edukseen skannauksessa) on kovin jännän kokoinen koiriin verrattuna. Joko se on pensas, jolloin sen lehdet ovat varsin valtavat (verratkaa vaikka GB:n päätä ja sen vieressä olevaa lehtiasiaa), tai sitten se on puu, jolloin sen lehdet ovat edelleen valtavat mutta kasvi itse kovin matala. Tämäkään ei kuitenkaan ole suuri ongelma, sillä itse en ainakaan edes kiinnittänyt tuohon huomiota kovin nopeasti. Jos kuvaa ei siis kovin tarkasti ala tuijottelemaan, se on varsin kaunis ja toimiva kokonaisuus. Samoin kuin suomikansi, tykkään varsinkin sen kallioisesta kuvasta.    Jälleen hyvin erityyppiset kuvat. Olisin oikeastaan toivonut tähän suomikanteenkin jotain avoimempaa taustaa kahden hyvin... täyden kuvan jälkeen, mutta hyvältä se näyttää noinkin. Ihmettelen vain, miksi koirilla näyttäisi olevan varjot takanaan. Ei tuo kasvillisuus kuitenkaan niin lähellä niitä ole, että siihen muodostuisi varjoja edessä seisovista koirista. Ja nyt kun rupesin tarkemmin katsomaan, kaikissa ainakin tämän postauksen suomikansissa koirilla on tuollaiset jännät varjot! Mitäs mitäs.
    No, joka tapauksessa. Näissä molemmissa on kivan rauhallinen tunnelma ja pidän Ginin ja Weedin yhteiskuvista ylipäätään. Näistäkin kahdesta olisi siis kovin vaikea valita suosikkia, kuten edellisenkin kansiparin kohdalla. Vaikea näistä on myöskään sanoa oikein mitään, sillä pidän todella molemmista kaikessa yksinkertaisuudessaan. Onnistuneita kuvia, hienoa hienoa! Niihin onkin hyvä lopettaa vertailupostaus tältä erää n_n

    Muistutan tähän loppuun vielä kysymyspostauksesta, menkää ihmeessä kyselemään kun sellaista kerta toivottiinkin! Minä en pure mutta vastailen mielelläni ;3

2 kommenttia:

 1. https://24.media.tumblr.com/396774ab0f1b2628c3cc063c13b9be25/tumblr_n5bui0cLum1sb529zo3_1280.png Jätän tämän vain tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua xDD
   Mutta hei, aina on aikaa yhdelle pikkuleivälle!

   Poista

Kuka tahansa, myös anonyymit, voi kommentoida - älkää ujostelko vaan kirjoittakaa ajatuksenne teksteistä, kuvista jne! :)
Kritiikkiä saa antaa, mutta epäasialliset kommentit poistan. Muistakaa siis käyttäytyä fiksusti!